Tilbagevendende events

TILBAGEVENDENDE EVENTS

2024

TALKS

EarthTalks 2024

EN SAMTALERÆKKE OM REGENERATION AF VORES YDRE OG INDRE NATUR

EarthTalkser en samtalerække om regeneration af vores ydre og indre natur, som EarthWays afholder på Himmelbjerggården. Den første gæst i EarthTalks var Laura Storm, anden gæst var Rune Engelbreth Larsen og nu er programmet for 2024 ved at tage form. Vi glæder os til flere inspirerende samtaler.

Hvornår

Kontakt os for information her

FORUM

Naturens Grundlovsmøde på gården

EarthWays inviterer til et fælles forum på Himmelbjerggården. En dag hvor vi sammen vil reflektere og samtale om en ny vej fra Blicher og Grundtvig til Gaia, og om hvordan vi sammen kan tage de første skridt mod formuleringen af en Naturens Grundlov og et lovgrundlag, som kan indskrives i grundloven og medvirke til at sikre en forståelse af, at de beslutninger,som vi tager som mennesker også berører og har konsekvenser for de dyr, insekter, fugle, fisk, træer og floder, vi deler habitat med samt for kommende generationer.


Tilmelding inkluderer kaffe, te & kage på dagen. Medbring madpakke / ret til fælles frokost

Tickets

Kontakt os for information her

Hvornår

7. juni 2025, kl. 10 - 16.30

GATHERING

MAND21 - Summer gathering

Mand21 er en årlig samling af ca 150 mænd. En weekend hvor vi træder ud af hverdagens hamsterhjul, forventninger og forpligtelser. Et afbræk fra hverdagen. To dage hvor du får mulighed for at dykke ned i spørgsmål som: Hvad længes du efter? Hvad holder dig tilbage? Hvad er du bange for? Hvilke skygger har du? Hvordan selvsaboterer du? Hvilke styrker og kvaliteter besidder du? Hvor finder du mod og kraft til at tage det næste vigtige skridt? Og hvad gør du, når hverdagen melder sig? Det kan være ifht. dit arbejdsliv, din fritid, dit parforhold og i din rolle som far (hvis du har børn).

Tickets

Bog din billet på mand21.dk

Hvornår

20 - 23. Juni 2024

FESTIVAL

The Tribal Vibe Festival

The Tribal Vibe Summer Festival vender tilbage! Efter sidste års sitrende succes af en festival er vi begejstrede over igen at danne ramme om personlig og relationel udvikling.


Omdrejningspunktet for de mangeartede workshops vil i år være en undersøgelse af og leg med at skabe forening mellem polariteter i os selv, mellem hinanden og i den omgivende Verden.

Tickets

Bog din billet på thetribalvibe.com

Hvornår

7 - 14. Juli 2024

FESTIVAL

NORDISK PERMAKULTUR

Nordisk Permakultur Festival vender tilbage! Vi fortsætter de aktive naturfestivaler med dette års Nordiske permakulturfestival.


I samarbejde med Det Plantebaserede Permakultur Landbrugsfællesskab, Permakultur Danmark og Permakultur Norden og EarthWays inviterer vi ind til fire dage med praksiserfaring, naturgenopretning, fest, marked og musik.


PDC | Permakultur Design-Certifikatkursus

Hvordan lærer vi at iagttage og læse naturen? At lytte, observere og imitere. Hvordan lærer vi at arbejde med fremfor imod naturen og gøre vores samspil med naturen helende og regenererende? Hvordan designer vi økologiske helhedsløsninger ud fra naturens grundprincipper?


Vi tilbyder den traditionelle 72 timers PDC og i denne udgave er der både undervisning online og praktiske dage hvor vi samles og arbejder med konkrete projekter. Læs mere på floejgaard.dk

Tickets

Bog din billet på flojgaard.dk

Hvornår

1 - 4. August 2024

RETRÆTE

Craft to Connect Retreat

Craft Psykologi - sundshedsfremmende effekter ved at lave håndarbejde og håndværk.


Rigtig mange har opdaget, hvor fedt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” der opstår, når projektet bare overtager alle tanker.


Workshops
Planteblæk, Collage, Alcohol Ink, Bevikling, Doodle, Broderi, Tegning.


1½ dags retreat

  • 3 valgfrie kreative og mindfulde workshops
  • 2 spændende oplæg
  • Tid til ro og fordybelse
  • Lækker økologisk forplejning og overnatning
  • Samvær med andre crafts entusiaster
  • Tæt på natur, skov og vand


Med craft-psykologi, bliver det muligt at forstå mekanismerne bag "selvforglemmelsen" og Anne vil i sit foredrag komme ind på hvorfor:
- Craft ikke blot er meningsfuldt og dejligt at udføre, men også sundhedsfremmende.
- Der er en lang række gavnlige fysiske og psykologiske effekter ved at udføre craft.
- Det er nødvendigt at have mindst 10 forskellige projekter i gang samtidig.
- Din hjerterytme og dit nervesystem falder til ro når du laver craft.
- Det er godt at gøre noget aktivt, for at få det maksimale ud af din passion.
- Du bedre kan koncertere dig og være i sociale sammenhænge, når du laver noget enkelt craft.
- Det at have en passion kan virke sundhedsfremmende på fx stress, angst og ensomhed.


Foredraget er fyldt med viden fra 6 års forskning og udfolder teorierne bag craft-psykologi.


Oplægsholder
Anne Kirketerp - Kunsthåndværker, håndarbejdslærer, psykolog og Ph.d.
Anne er uddannet kunsthåndværker fra Capellagården med speciale i vævning og håndarbejdslærer fra Skals. Hun var med til at starte ”Den eksperimenterende tekstilskole” på Djursland i 1995.


Hun arbejder fortsat på at udvikle feltet Craft psykologi - den del af psykologien som beskriver den sundhedsmæssige fordel ved at bruge Craft. Det gør hun gennem uddannelser, workshops og forskning/publicering.


Hun er forfatter til bogen: Craft Psykologi - Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk. Instagram / Facebook


Har du spørgsmål, så skriv til urvangsunika@gmail.com

Tickets

Køb din billet her

Hvornår

24 - 25. August 2024

Skal vi være rammen for dit næste event?

Himmelbjerggårdens udeområder, de mange indendørs faciliteter og værelser til overnatning er ideelle til at skabe rum for alt fra konferencer og festivaler til retræter, uddannelsesforløb og workshops.