Kursus- & retrætefaciliteter

Rum til nytænkning & fordybelse

Himmelbjerggaardens kursus- og retrætefaciliteter tilbyder helt unikke rammer for dit arrangement. Vores to bygninger Gammelgård og Bines Hjem inviterer til ro og fordybelse med deres lyse, klassiske rum midt i en del af Danmarks skønneste natur i Søhøjlandet.


I vil opleve en unik atmosfære af ro og nærvær som ramme for jeres undervisning - om det så er teambuilding eller yoga-retræte.

| Gammelgård - Kursus & retræter

Bygningen Gammelgård kan bruges til ophold fx retræte, kurser eller undervisning med overnatning. 


Bygningen udlejes helt – man råder over alle værelser, stuer, køkken, badeværelser mv., når man lejer.


Pris for leje af retræte afdeling: 7900 ,- inkl. moms pr. døgn.


| Gammelgård består af :


Stueetage: Smuk og nyistandsat sal på 55m2. Lysindfald fra tre sider og nyt parketgulv. Plads til 25 - 35 personer afhængig af aktivitet. 

To dobbeltværelser, som også kan bruges til opholdsstue og undervisere. Ét toilet med bad. Stor spisestue og velfungerende køkken.


1. sal med 10 værelser (4 enkelt og 6 dobbelt), som alle er indrettet med hvert sit personlige udtryk. Værelserne deles om fire badeværelser på gangen samt stor fællesstue og mindre tekøkken.


I alt 20 sovepladser – med mulighed for at etablere flere med foldesenge eller madrasser.


Se plantegning.


| Når du lejer bygningen er der :


- Dyne og puder på alle værelserne.


- Sengetøj, håndklæder, badekåbe skal medbringes eller kan lejes efter aftale.


- Wi-Fi i hele bygningen.


- Stole, borde og whiteboard til fri afbenyttelse.


Projektor og andet udstyr kan stilles op i bygningen efter aftale.


| Gammelgård´s lejlighed :


I samme bygning er der en lejlighed med egen indgang som lejes seperat. Den består af en stor stue, køkken, badeværelse, to dobbeltværelser og et trepersoners værelse. Lejligheden er velegnet til undervisere som ønsker private omgivelser i forbindelse med afholdelse af kurser og retræter eller den kan være et supplement hvis der er behov for flere værelser til rådighed.

| Bines Hjem - Kursus & retræter omgivet af naturen

Bines Hjem ligger isoleret fra resten af bygningerne på Himmelbjerggaarden og er omgivet af smuk natur, der indbyder til stilhed, nærvær og fordybelse. Bygningen kan bl.a. bruges til kursusforløb med overnatning og retræter, hvor man gerne vil fordybe sig.


Bygningen udlejes helt - man råder over alle værelser, stuer, køkken, badeværelser mv., når man lejer.


Pris for leje af retræte afdeling: 9750,- kr. inkl. moms pr. døgn.


| Bines Hjem består af :


Stueetagen: To stuer en suite, som kan bruges til undervisning eller som spisestue. Veludstyret køkken, værelse med to senge, lille spisebord til undervisere samt toilet med bad. Stort værelse med to køjesenge og to enkeltsenge (seks sovepladser). 


1. Sal: Stor og velindrettet stue med spisebord, loungeområde og tekøkken. 4 dobbeltværelser og 5 enkeltværelser, alle unikt indrettet med genbrugsmøbler. Værelserne deles om tre toiletter med bad.


I alt 21 sovepladser – med mulighed for at etablere flere.


Tagetage er et fantastisk undervisningslokale på 180 m2. Meget lyst med blotlagte bjælker og vinduer til alle sider.


Se plantegning.


| Når du lejer bygningen er der :


- Dyne og puder på alle værelserne.


- Sengetøj, håndklæder, badekåbe skal medbringes eller kan lejes efter aftale.


- Wi-Fi i hele bygningen.


- Stole, borde, whiteboard, lærred og 20 folde madrasser til fri afbenyttelse.


Projektor og andet udstyr kan stilles op i bygningen efter aftale.
| Bine´s lejlighed :


I samme bygning er der en lille lejlighed med egen indgang og direkte indgang til retræte delen af bygniingen. Den består af et lille simpelt køkken med åbning til en opholdsstue med spisekrog og daybed. Lejligheden har et stort værelse med to senge og skrivebord og eget badeværelse. Lejligheden er velegnet til undervisere som ønsker private omgivelser i forbindelse med afholdelse af kurser og retræter. 


Pris for leje af lejligheden 1000,- kr. inkl. moms pr. døgn.

| De mange andre faciliteter på gården 

| Bålhytte med shelter 


En fantastisk ottekantet bålhytte med shelter kan bruges til events og samlinger af forskellig slags. Brænde kan tilkøbes som en del af lejen.


| Sauna til 16 personer


Stor sauna med brændeoptændt ovn, udendørs bruser og lille forgang til håndklæder mm.. Området er egnet til festivaler og udendørs events, hvor faciliteterne kan tilpasses med store telte, udendørskøkken, scene med lydudstyr, campingområde, hængekøjehotel og meget mere. Udendørsarrangementer kan kombineres med undervisningslokaler og overnatning inden døre. 


Leje af Bålhytten fra kr. 750,- inkl. moms pr. dag. Leje af sauna kr. 1500,- inkl. moms pr. dag.


Generelt står gæster selv for optænding og oprydning af saunaen. Alternativt er der mulighed for at hyre en "sauna ansvarlig" til 250kr/timen.


OBS. Brænde afregnes seperat efter forbrug! 


| Naturen, skovhaven og køkkenhaverne på gården


Siden vi overtog gården i 2017 er der etableret mange køkkenhaver og beplantninger, en stor spiselig skovhave og der er generelt dedikeret meget energi og kærlighed i, at øge biodiversiteten og den naturlige mangfoldighed i området.


Gennem årene er der skabt en masse smukke uderum der nærer relationen til vores indre og ydre natur, nærvær og stilhed  - alle elementer der helt naturligt indgår i de mange aktiviteter der foregår på gården.  


Vi arbejder konkret med at implementerer og afprøve regenerative metoder i arbejdet med jorden og du er velkommen til at gå rundt i området.

| Forplejning


Vi laver vegetarisk og overvejende økologisk/biodynamisk mad med fokus på årstidens produkter købt eller dyrket lokalt eller fra egen produktion. Vores vegetariske tilgang inkluderer mælk, ost, honning og æg.


Måltiderne tilberedes for at give den optimale nydelse for smagsløgene og næring for vores kroppe. Sammensætningen af et måltid vil altid tage udgangspunkt i dét, vores organisme har brug for af næringsstoffer, mineraler og vitaminer m.m. for at give dig som gæst en helhedsoplevelse.

Passer stedet til dit næste arrangement og ræsonnerer du med visionen for stedet, kan du sende en mail med nærmere detaljer til info@himmelbjerggaarden.comDu er også velkommen til at kigge forbi Himmelbjerggaardens administration i vores kontortid.


| Hvad vores gæster siger

Sociale Entreprenører i Danmark


"Himmelbjerggaarden er et meget vigtigt eksperimentarium for løsningsmodeller og sociale iværksættere, der vil bidrage til den nødvendige bæredygtige omstilling, som verden skal igennem i de kommende år.

Og så er det også bare et virkelig dejligt og smukt sted at være, hvis man skal holde events, seminarer og konferencer."


Per Bach

formand for SED

Quantum Seminars


"Tak for dejlige dage på Himmelbjerggaarden – ideelle fredfyldte omgivelser for afholdelse af meditations- og yogaretreats. Også forplejningen var supergod, og det var inspirerende at høre Aslaug fortælle om stedets visioner."

Svend Trier

leder af Quantum Seminars

Dansk Center for Mindfulness


"Himmelbjerggaarden danner skønne rammer for mange af vores uddannelsesforløb og forskning. Naturen, skønheden og stilheden er alt sammen med til at understøtte det arbejde, vi laver. Fantastisk sted til fordybelse. Den fælles intention om at arbejde med verdensmålene giver også mening i samarbejdet med vores organisation."

Lone Fjorback

Centerleder for DCM